Agave: Espadin Regio: Miahuatlán de Porfirio Díaz, Oaxaca Stad: "El Nanche" Mengoli de Morelos Type: Artisanaal Oven: Concave steenoven Crushing: Molensteen Fermentatie: Natuurlijk proces in dennenhouten vaten met fruit en kalkoenborst Destillatie: Copper stills / Dubbele destillatie Een heldere, kristallijne mezcal die een scala aan onvergelijkbare smaken en geuren biedt die het waard zijn om door de fijnste smaakpapillen te worden geproefd. Met een neus vol citrusvruchten, kruiden, fruit en specerijen, waarbij u in eerste instantie tonen van sinaasappel, anijs, ananas en mango kunt waarnemen. Het is een mezcal met een sterk maar fluweelzacht karakter en een explosie van smaken in de mond. De zoete toets op het einde nodigt uit tot nog een slokje. In de nasmaak proef je de smaak van de kalkoenfilet en ook een vleugje kaneel, rijst en mango. Het is een uitzonderlijke mezcal die alleen bij speciale gelegenheden wordt gebruikt.
|